Ce spun clientii:

'"Psihoterapie pe care am urmat-o in Clinica PsiHarmony mi-a schimbat total modul in care ma privesc si ma inteleg pe mine si pe cei din jur, fiind mult mai echilibrata si multumita de viata mea. Este ca si cand as fi renascut (...)'

Mesaj psiholog:

Lector Universitar Doctor        Monica Lusiana Mihaila

          "Ai in interiorul tau un Sine Intelept ce te ghideaza.Este (...)

Psihoterapie de cuplu

                                             Diferiţi autori descriu în evoluţia unui cuplu diferite etape parcurse însoţite fie de armonie, iubire, acceptare, fie de conflicte între parteneri, de instabilitate ,de distanţare şi eventual regasire.
 Printre provocarile cele mai frecvente in viata cuplului se numara

-infidelitatea

-agresivitatea fizica, verbala, emotionala

-consumul de alcool al unui partener

-timpul foarte putin petrecut in familie

-conflicte de idei sau de putere


         Toate aceste provocari pot fi urmate de integrari şi caştiguri la dezvoltarea personala sau pot fi urmate de eşec şi suferinţe psihologice. Numim acest tip de eşec criza de cuplu, simptomele fiind certuri frecvente, distanţare, dorinţa de a ieşi din familie. Dar criza de cuplu este totodata sau mai bine zis este precedata de o criza individuala, de un eşec în dezvoltarea emoţionala personala, poate o "datorie" veche care acum are"scadenţa".
Ne propunem sa prezentam evoluţia unui cuplu de la criza la regasire, privind atent criza individuala în contextual mai larg al familiei. Vom încerca sa surprindem semnificaţiile etapei pe care o parcurge cuplul analizat, simbolurile şi implicarea familiei de baza în generarea manifestarilor care au loc în familie. Dorinţa partenerilor de a gasi soluţii şi de a depaşi conflictele determina prezenţa în cabinetul de psihoterapie. Totodata suferinţa psihologica este esenţiala în cautarea ajutorului pentru a evolua ca persoane maturizate.
Totodata vom surprinde modalitatea în care cele doua culturi se exprima, se articuleaza, apoi intra în conflict oferind partenerilor şansa autodescoperirii şi autodezvoltarii pentru ca mai apoi sa se rearticuleze mai armonios, pe o continua spirala a vieţii. ( pentru prezentarea pe larg vezi sectiunea Articole)
 

Psihoterapie de cuplu#1