Ce spun clientii:

'"Psihoterapie pe care am urmat-o in Clinica PsiHarmony mi-a schimbat total modul in care ma privesc si ma inteleg pe mine si pe cei din jur, fiind mult mai echilibrata si multumita de viata mea. Este ca si cand as fi renascut (...)'

Mesaj psiholog:

Lector Universitar Doctor        Monica Lusiana Mihaila

          "Ai in interiorul tau un Sine Intelept ce te ghideaza.Este (...)

Clinica de psihosomatica si psihonutritie

         

 

              Clinica Psiharmony PsyBody propune o abordare complet noua si unica asupra a doua dimensiuni, Psihosomatica si Psihonutritia.  

          Preocuparea de a studia legatura intre psihic si corp a determinat ca pe langa specializarile multiple in domeniul psihologiei, Lector univ dr sa adauge pregatirii sale o perfectionare in nutritie prin absolvirea unei astfel de formari stiintifice. A rezultat un domeniu absolut nou, psihonutritia.

        Totodata, preocuparile s-au extins in a studia aspectele fiziologice ale corpului uman pentru a trece spre o psihosomatica reala si bine documentata.

         Ne adresam persoanelor cu diferite problematici fiziologice si somatice care nu reusesc in ciuda eforturilor medicale sa stabilizeze situatia clinica sau celor care nu reusesc sa gaseasca in urma investigatiilor de specialitate cauza tulburarii lor.

        Totodata, ne adresam persoanelor care doresc sa slabeasca si inteleg ca o cauza subtila si adevarata a mancatului in exces sunt emotiile si nu foamea reala. Golul emotional este umplut adeseori cu mancare  si astfel curele de slabire clasice nu reusesc sa rezolve pe termen lung problema.

       Uneori se întîmplă să apară fara sa intelegem de ce, simptome somatice, dureri, înţepături, furnicături, amorţeli, ameţeli, chiar erupţii ale pielii sau alte simptome mai grave. În primul rând suntem obişnuiţi să căutăm o cauză fizică a simptomatologiei, să ne gândim că o boală sau alta ar putea fi cauza acestor simptome. Rareori ne gândim că aceste manifestări pot fi chiar efecte ale anxietăţii şi ale îngrijorărilor. Adevărul este că psihicul are puterea de a crea efecte fizice asupra organismului, acestea se numesc somatizări.

           Prin afectiune psihosomatica intelegem o problema psihologica care genereaza simptome somatice, afectiunile psihosomatice fiind psihice sau psihogene, fara substrat organic.

         Psihosomatica se adreseaza terapiei afectiunilor cu componenta psihologica importanta, cunoscand faptul ca oamenii si propriul lor stress produc 99% din boli, de la cele psihosomatice la cancer. Boala psihosomatica se crede ca este produsa de mania si/ sau vina reprimata. Corpul nostru elibereaza diverse substante chimice, precum endorfinele, adrenalina, etc, iar atunci cand emotiile sunt suprimate si nu exista o eliberare in exterior, tristetea si vina duc la un numar impresionant de boli, datorita suprimarii. Este cunoscut faptul ca factorii psihosociali influenteaza disfunctiile gastro- intestinale, respectiv refluxul gastro- esofagian, ulcerul peptic si sindromul de colon iritabil, hipertensiunea arteriala, boli dermatologice, ginecologice, dezechilibre endocrine.          

    In tratamentul psihosomatic in prezent se utilizeaza psihoeducatia, tehnicile de relaxare, managementul stressului si terapia suportiva, mai ales cognitiv- comportamentala si psihoterapia psihodinamica, experientiala si hipnotica.

 

         

Clinica de psihosomatica si psihonutritie#1