Ce spun clientii:

'"Psihoterapie pe care am urmat-o in Clinica PsiHarmony mi-a schimbat total modul in care ma privesc si ma inteleg pe mine si pe cei din jur, fiind mult mai echilibrata si multumita de viata mea. Este ca si cand as fi renascut (...)'

Mesaj psiholog:

Lector Universitar Doctor        Monica Lusiana Mihaila

          "Ai in interiorul tau un Sine Intelept ce te ghideaza.Este (...)

Studii de caz

           Psihologul din Iasi Dr Monica Mihaila va prezinta diferite studii de caz pentru ca acest tip de abordare permite punerea în evidenţă a specificităţii fiecărui subiect în parte şi o analiză calitativă a datelor obţinute.

           Vom prezenta date personale ale subiectului precum şi o fişă de identificare a unor aspecte ale vieţii sale pentru a înţelege alegerea tehnicilor şi a demersului psihoterapeutic, de asemenea şi instrumentele de verificare a eficienţei terapiei prin măsurarea unor dimensiuni psihologice înainte şi după terapie şi un plan de psihoterapie aşa cum a fost el conceput pentru cazurile de faţă cu precizarea că anumite scenarii din cadrul planului terapeutic necesită o specializare în terapia ericksoniană şi nu fac obiectul acestei lucrări.

       Dorim în acest fel să formăm o imagine de ansamblu asupra demersului psihoterapeutic, care presupune mai multe etape şi anume: -etapa de culegere a datelor sau de anamneză, în care ne informăm asupra clientului, a problemei sale şi a posibilelor cauze, în funcţie de curentul psihoterapeutic; -etapa de investigare prin metode psihologice, psihometrice pentru ca în final să putem pune în evidenţă obiectiv schimbările induse de terapie-această etapă nu este una obligatorie în practica clinică, de cele mai multe ori eficienţa este observată prin schimbarea comportamentelor sau prin relatări subiective; -etapa de stabilire a planului terapeutic; -etapa de psihoterapie propriu-zisă prin desfăşurarea planului terapeutic şi adaptării lui permanente la schimbările intervenite; -etapa măsurării rezultatelor terapiei prin măsurători obiective sau raportări subiective. Precizăm că nu vom descrie toate ședinţele ci doar pe cele care conţin tehnici provocative, dar demersul terapeutic a avut în toate cazurile un număr mai mare de ședinţe.

Tulburarea algica(dureroasa) ca forma de  a solicita afectiune

Tulburarea algica(dureroasa) ca forma de a solicita afectiune

    Tulburarea algică (dureroasa) ca formă de a solicita afecțiune Lector Universitar Doctor Monica Lusiana Mihailă, Facultatea de Psihologie și Științele Educației           Ne propunem să (...)

citeste mai mult

Studiu de caz evaluare clinica ADHD

                     Evaluarea psihologică complexă a școlarului cu suspiciune de ADHD         Lector univ Dr Monica Lusiana Mihailă- Facultatea de Psihologie si Stiintele Educatiei (...)

citeste mai mult

Psoriazisul ca manifestare a rusinii

Psoriazisul ca manifestare a rusinii

 Cabinetul de psihoterapie-psihologie Psiharmony va prezinta un caz abordat de Lector univ Doctor Monica Mihaila intitulat “Psoriazisul ca manifestare a ruşinii”. Studiu de caz 1.Date personale Nume,prenume- I.V. Vârsta- 47 de ani Ocupaţia- (...)

citeste mai mult

Gastrita ca neputinta de exprimare emotionala

Gastrita ca neputinta de exprimare emotionala

 “Gastrita ca neputinţă de exprimare emoţională”. Studiu de caz                              1.Date (...)

citeste mai mult