Ce spun clientii:

'"Psihoterapie pe care am urmat-o in Clinica PsiHarmony mi-a schimbat total modul in care ma privesc si ma inteleg pe mine si pe cei din jur, fiind mult mai echilibrata si multumita de viata mea. Este ca si cand as fi renascut (...)'

Mesaj psiholog:

Lector Universitar Doctor        Monica Lusiana Mihaila

          "Ai in interiorul tau un Sine Intelept ce te ghideaza.Este (...)

Pofta de dulce!

 Pofta de dulce!

 

          Pofta de dulce este una din problemele des intalnite in problematica supraponderabilitatii. Sunt persoane care prefera sa renunte la alimentele sanatoase care pot compune o masa echilibrata si sa consume produse dulci.De unde vine si ce reprezinta, dar si cum putem sa o controlom? Provine din cele mai arhetipale senzatii in legatura cu alimentele si afectiunea.

          Laptele matern este dulce si este insotit de afectiune, protectie si siguranta. O insuficienta oferta emotionala in perioada mica a copilului sau dimpotriva , un exces de oferta care produce aceleasi efecte de imaturitate si anxietate, va determina persoanele sa consume excesiv de multe alimente dulci, ca si cand creierul lor retraieste perioada micii copilarii.

            Tocmai de aceea, o cura de slabire care nu este insotita de o intelegere a cauzelor generatoare de pofte si o echilibrare emotionala, va fi sortita esecului pe termen lung. Va propunem o intalnire psihonutritionala daca va confruntati cu astfel de probleme pentru a gasi solutiile impreuna cu specialistii nostri, atat in plan nutritional, cat si psihologic.

Pofta de dulce!#1